OM TOLKNING

Simultantolkning

 

Tolkningen finder sted, samtidig med at der tales. Ligesom du kender det fra EU og FN. Simultantolkning er den optimale løsning til konferencer, generalforsamlinger og mange andre møder med internationale gæster, hvor deltagerne kan benytte tolkningen efter behov gennem høretelefoner. Tidsbesparende, effektivt og elegant.


Hos mig er du sikret kvalitet hver gang. Jeg udfører selv opgaven eller finder de bedste kolleger til jobbet. Højtuddannede, EU-certificerede simultantolke, hvor professionalisme, etik og fortrolighed er en selvfølge.

 

Det praktiske

 

Simultantolkning er yderst krævende, og derfor arbejdes der på langt de fleste opgaver i teams på (mindst) to tolke. Tolkene afløser hinanden efter maksimalt en halv times tolkning, og der skal derudover indregnes pauser i dagens program.


Tolkene arbejder sammen to og to i en eller flere lydtætte tolkekabiner. Ved rundvisninger eller andre mere dynamiske møder kan et mobilt hvisketolkeanlæg være en løsning. Jeg formidler ikke selv det tekniske udstyr, men spørg mig gerne til råds om behov og leverandører.

 

Skal jeres konference eller møde tolkes, så gør talerne opmærksom på det og bed dem fremsende talekort eller præsentationer på forhånd. Alt materiale behandles naturligvis fortroligt. Al god tolkning kræver forberedelse, og tolkningen fungerer allerbedst, når oplægsholderen taler frit fra slides eller noter.

 

Kontakt mig for en snak om, hvordan jeres næste møde tolkes bedst muligt.

Onlinetolkning - Remote Simultaneous Interpretation


Fjerntolkning - hvor tolkene sidder et andet sted end talerne - har været brugt ved konferencer i mange år, ofte af pladshensyn, når det ikke har været muligt at placere tolkeboksene i selve mødesalen. Men med coronakrisen har teknologien til onlinetolkning, også kaldet RSI, taget et kvantespring, og der findes nu flere gode platforme, som muliggør simultantolkning af online eller hybride events og konferencer med deltagere og tolke overalt i verden. Kontakt mig for at høre mere om mulighederne.

 

Hvisketolkning


Hvisketolkning er simultantolkning, som foregår gennem et mobilt trådløst hvisketolkeanlæg. Hvisketolkning med anlæg kan desuden med fordel benyttes ved virksomheds- og fabriksbesøg, ved møder, hvor programmet består af aftaler forskellige steder, og til mindre møder, som ikke har karakter af konference.

 

Et hvisketolkeanlæg er en kasse, som indeholder trådløse mikrofoner til tolkene og et antal head-sets svarende til antallet af mødedeltagere, der skal lytte til tolkningen.